Vår Mission.

Vi startade DEDICATED med ett tydligt syfte. Vi ville förändra en industri som ingen verkade ifrågasätta. En industri byggd på omänskliga arbetsförhållanden, giftiga kemikalier och enorma mängder utsläpp.

Så vi valde att gå en annan väg.
Med en ansvarstagande produktion ställer vi både miljö och människors rättigheter i fokus. Idag jobbar vi med GOTS & Fairtrade certifierad bomull, återvunnen polyester och naturfibrer från Tencel. Allt för att du ska kunna göra ett bättre val när du väljer att handla nya kläder.

Genom samarbeten med erkända fotografer och illustratörer från hela världen, samt stora musik/film-licenser, ser vi till att producera färgstarka och spännande kollektioner.

Läs mer om våra design-samarbeten HÄR.

Varför Ekologisk Bomull?

Konventionell bomullsodling har länge varit förödande för vårt klimat, böndernas hälsa och den biologiska mångfalden. Av jordens totala jordbruksmark används 2,5% till att odla bomull, men hela 25% av all världens insektsmedel används på samma yta.

Vår bomull är 100% Ekologisk. Detta innebär att bomullen är helt fri från giftiga kemikalier och bekämpningsmedel. Den förbrukar upp till 91% mindre vatten och släpper ut 46% mindre Co2 än konventionell bomull. Processen är skonsam mot jordbruket, luften vi andas, och inga kemikalier behöver rinna ut i dricksvattnet. Vår bomull är helt enkelt odlad i symbios med naturen.

Fairtrade Gör Skillnad.

När du väljer att handla kläder med Fairtrade certifierad bomull från DEDICATED så bidrar du till att bönder och anställda kan förbättra sina arbets- och levnadsvillkor. Fairtrade jobbar aktivt för böndernas rättigheter i länder med utbredd fattigdom och ser till att de får ett minimum-pris för deras skörd. Fairtrade delar även ut premier som investeras i skolor, infrastruktur och andra sociala förbättringar.

Läs mer om Fairtrade HÄR.

Från Plast Till Plagg.

Idag är 65% av nyproducerade kläder tillverkade av polyester. Alltså av olja, en icke förnyelsebar råvara. Dessa plagg står även för 35% av all mikroplast i våra hav. Så ja, det stora problemet med plast är att det aldrig försvinner. Det bryts endast ner i mindre bitar. Och med tanke på att vi har all plast vi behöver på den här planeten, är det på tiden att vi återvinner den på ett smart sätt.

Alla våra badkläder, windbreakers och beanies är tillverkade av 100% återvunna PET-flaskor. Vi har valt att producera den typ av plagg du inte behöver tvätta regelbundet, och på så sätt ger de inte ifrån sig några mikroplaster.

Genom att jobba med återvunnen polyester så kringgår vi den oljeutvinning som krävs för att göra ny polyester. På så sätt förbrukar vi 59% mindre energi och släpper ut 32% mindre Co2. Vi sparar också mängder med vatten jämfört med nyproduktion, hela 35%. En cirkulär värld är en bättre värld.

Från Trä Till Textil.

Tencel är ett organiskt och slitstarkt material som ger en sval och len känsla. Dess fibrer framställs av snabbväxande träslag i ett ''closed loop system'', vilket innebär att 99% av vattnet och kemikalielösningen man använder för att utvinna fibern kan återvinnas och användas på nytt. Ett hållbart material som vi älskar att jobba med!

Våra Partners

Vi har jobbat med de flesta av våra leverantörer sedan vi grundade Dedicated, långsiktiga samarbeten är viktiga för att bygga förtroende och utvecklas.